WET CUPPING EN DRY CUPPING

In Jip en Janneke taal

Wet Cupping therapie

Wet cupping behandeling, ook bekend als Hijama, kunnen we beschrijven met de kabel van een stofzuiger. Moeilijker hoeven we het niet te maken.

Het moment dat je klaar bent met het stofzuigen ken je vast wel. Je trekt de stekker eruit en drukt op de knop om de kabel op te rollen, maar dat het niet helemaal oprolt. Een stukje van de kabel blijft nog buiten hangen. Als volgt ga je eraan trekken en drukt weer op de knop en ziet dat de kabel nu wel helemaal oprolt. Je maakt de kabel dus weer iets langer om het helemaal te verkorten.

Laten we de kabel nu bijvoorbeeld vervangen met ontstekingen in het lichaam en de extra trek aan de kabel met wet cupping therapie. De oppervlakkige krasjes die je creëert met de behandeling veroorzaken een lichte ontsteking, waardoor je helpt de huidige ontsteking verminderen. Net zoals de kabel korter wordt door het langer te maken, verminder je de ontsteking door een lichte ontsteking te veroorzaken.

Tijdens de behandeling gebeurt er uiteraard meer dan de oppervlakkige sneetjes en dat er alleen lichte ontstekingen worden veroorzaakt. Je stimuleert verschillende mechanismes die van positieve invloed zijn op de klacht die je ervaart.

Verschil Dry Cupping En Wet Cupping

Grootste verschil tussen dry en wet cupping / hijama is dat er bij de droge variant geen oppervlakkige incisies gemaakt worden. De toepassing van dry cupping kan ook verschillen, omdat het ook als massage gebruikt kan worden.

De mogelijke werkingen en een aantal toepassingsgebieden van dry cupping zijn:

Afhankelijk van de klacht en mijn onderzoek maak ik mijn keuze of ik ga voor dry cupping of wet cupping. Dit altijd in combinatie met andere technieken voor een optimaal herstel.

Cupping Massage

Bij dry cupping blijven de cups op hun plaats, terwijl bij massage cupping de cups worden bewogen.

In de video (coming soon) zie je al na enkele seconden hoe de huid rood kleurt vanwege de verbeterde doorbloeding.

Waar helpt het tegen?

Bij de onderstaande klachten boek ik snelle resultaten, vaak binnen één keer, met wet cupping behandeling. De behandelingen bestaan uiteraard niet alleen uit wet cupping, maar bij deze klachten is het wel een hoofdbehandeling. Dit betekend niet dat ik bij andere klachten geen goede en snelle resultaten boek, maar dat deze opgesomde klachten goed reageren op wet cupping. 

Bij alle overige klachten aan de spieren en gewrichten maak ik gebruik van dry cupping in combinatie met andere behandeltechnieken. Algemen regel bij Therapy & Fit is: 

Binnen 1 en max 4 behandelingen ervaar je een verschil. Zo niet, eindigen we de behandeling.