Cupping therapie

Voor een sneller herstel!

Cupping Therapie

Cupping therapie is een behandelmethode waarbij de therapeut cups gebruikt. Je zuigt de cups vacuüm op het lichaam, waardoor je de huid omhoog lift. Omdat je de huid omhoog lift/stretcht creëer je een grotere ruimte onder de huid. Hierdoor verwijder je de aanwezige obstakels tot herstel. Je stimuleert tevens de afvoer van onder andere ontstekingen, vocht  en pijn veroorzakende substanties. Hierdoor verminder je de pijn en geef je de weefsel de mogelijkheid tot sneller en beter herstel. 

Ik combineren deze therapie met andere behandeltechnieken, waardoor ik snelle resultaten boek. Dit lukt mij vaak al binnen 1 – 4  keer.

Cupping therapie bij spoters

Dry cupping en Wet cupping (Hijama)

Cupping therapie kan je onderverdelen in dry cupping en wet cupping. Wet cupping staat ook bekend als hijama. Het verschil tussen deze twee kan je hier lezen. Het is een oeroude behandelmethode (lees hier). Tot de dag van vandaag gebruiken verschillende therapeuten over de wereld deze behandelingen. De zeer positieve resultaten hebben er toe geleid dat ook steeds meer ziekenhuizen deze therapieën aanbieden.

Vele pijnklachten waarbij de patiënt pijnstillers gebruikt, kan je middels cupping therapie heel goed verhelpen. Het is een natuurlijke manier om van je ontstekingen af te komen, injecties te vermijden en te leven zonder pijnklachten.

Binnen NO - TIME

Effectieve resultaten

Proces van de behandeling

Zoals eerder vermeld wordt de behandeling onderverdeeld in dry cupping en wet cupping. Hieronder zijn de stappen van de behandeling in het kort toegelicht

01

Dry cupping

De therapeut plaats een cup op het lichaam, plaats is afhankelijk van de klacht, die hij vacuüm zuigt (hierdoor zuigt de cup zich vast aan de huid).

Deze eerste stap heet dry cupping. Als je de behandeling voortzet ga je over op wet cupping.

02

Einde dry cupping - begin wet cupping

Enkele minuten later verwijder je de cup van het lichaam en worden er oppervlakkige sneetjes/krasjes gemaakt in de huid waarover de cup zich bevond. Deze sneetjes/krasjes zijn niet tot weinig voelbaar & zichtbaar en verdwijnen vaak binnen enkele dagen tot 2 weken. 

03

wet cupping/hijama

De cup plaats je daarna nogmaals op dezelfde plaats waar deze vanaf werd gehaald en wordt weer vacuüm gezogen. Hierdoor onttrek je de vloeistof met de schadelijke substanties uit het lichaam en vang je op in de cup. De hoeveelheid vloeistof is per persoon verschillend en is niet bepalend voor het effect van de behandeling. Elke stap in het proces heeft zijn werkingen en zijn allen van belang.